vrijdag 3 oktober 2014

FEEST!!!!!!

Ja het feest is begonnen!!!!!!
Feest is het thema van de kinderboekenweek, en ook het thema bij ons tot de herfstvakantie!!



We begonnen meteen goed, juf Diane vierde haar verjaardag bij en met ons en dat was natuurlijk smikkelen en smullen geblazen. Maar we hebben ook erg mooi voor haar onze verjaardagsliedjes gezongen, en dat zijn er een heleboel. Juf Diane was erg blij met de mooie kunstwerken die de jongens en meisjes samen met juf Marloes hadden gemaakt.

We zijn slingers aan het maken, eerst een vlag uitknippen, dan versieren en dan hup aan een lijntje, ja zo ziet het er meteen feestelijk uit. De letter F hebben de oudste kleuters gestempeld en daarbij een feestelijke tekening gemaakt, en ja dit werkje mocht dan eindelijk in het gele mapje in hun eigen laatje.......feest dus weer!!!



Op woensdag begon de kinderboekenweek met het lied en dansje van kinderen voor kinderen, dit lied oefenen we elke dag, we hebben het zelfs geoefend samen met een aantal kinderen uit 6 b.
Ja die lieve kinderen uit 6b, die hebben wat met ons..........elke dag komen ze nu bij ons voorlezen, een mooi boek, een zelf gemaakt verhaal! Dit gaat super gezellig en wat zijn het knappe voorlezers en wat kunnen wij hier goed luisteren, maar ook vragen stellen. De kinderen uit 6b helpen ons het hele jaar door op de dinsdag en donderdag(een uurtje) met "moeilijke"spelletjes, gezelschapsspelen, oefeningen op het digi bord en ga zo maar door. Leren van en met elkaar is nog nooit zo leuk geweest als je zo prettig kan samenwerken!



 
 



De boekenmarkt was ook weer een enorm succes!!!! Ik zag volle tassen mee naar huis gaan, op naar het nieuwe lees adres!

Ook hebben er al 2 mama's bij ons voor gelezen, de mama van Guusje en de mama van Zain, en wat een mooi boek hadden ze allebei! Met Touria hebben we poezenhoofdjes gevouwen en daarna op het lijf geplakt, pootjes, oogjes, staartje enz. enz. En mooi dat ze zijn geworden. De kinderen nemen hun poesje vandaag mee naar huis voor dierendag.

Ja ook dat was weer feest, alle dierenknuffels kregen een mooie strik. We hebben gepraat over onze huisdieren en hoe je ze moet verzorgen. Bij sommige mensen thuis lijkt het wel een dierentuin, die hebben zoveel dieren!

Fijn weekend en tot volgende week, liefs juf Marloes en juf Anneke.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten