vrijdag 26 september 2014

Alweer een week om!!

Hallo allemaal.
Op maandag mochten de kinderen met juf Marloes een nieuw bordje(plaatje) uitkiezen voor het planbord, en ditzelfde plaatje hangt ook in de gang aan de kapstok. Handig want dan weet iedereen waar hij of zij de jas moet ophangen. Bij juf Marleen hebben we gezongen voor haar verjaardag met alle kleuters, zo dat waren een hoop zangers en zangeressen bij elkaar.
Op dinsdag zijn wij eerst gaan gymmen, en daarna hebben we de verjaardag van Senne gevierd, dank je wel voor de leuke en lekkere traktatie. En nu is Senne al 5 jaar!!!!!
Op het schoolplein hebben we onze rekenles gedaan, snel naar het genoemde cijfer rennen en daarna als je op de 4 staat en ik doe er 2 bij, waar moet je dan naar toe............! Wat zijn wij toch knap in 1/2b.
Ook hebben we woorden bedacht die met dezelfde eerste letter als die van je naam begint verzonnen.
Sommige beginletters zijn wel erg moeilijk, Quentin en Quirijne, wat kunnen we verzinnen met de Q?
Op woensdag hebben we weer geoefend met zelfstandig werken, met het stoplicht en de kookwekker. we hebben al een kwartier helemaal zelfstandig gewerkt!
Op donderdag hebben we op het digibord een spel gespeeld waarbij je geluiden moest herkennen, dit was best wel moeilijk!!! Heel goed luisteren, o wat zijn we dat vaak aan het oefenen.
Guusje had een tas vol met kastanjes meegenomen, eerst hebben we allemaal gevoeld hoe "zwaar"die tas woog, daarna zijn we gaan schatten hoeveel kastanjes het zouden zijn..............en Quirijne heeft alle kastanjes geteld en Luuk zat er met het schatten het dichtse bij!!!! Het waren er 94!!! Inmiddels hebben een paar kinderen er nog nieuwe kastanjes bij gedaan, dus volgende week gaan we maar weer even tellen hoeveel het er dan zijn. We hebben geoefend met groepjes maken van 3 met van alles uit de klas, 3 blokken, 3 tafels, 3 planten, 3 kinderen, 3 sokken enz. enz.
Op vrijdag hadden we weer feest, hoera voor Sara, (morgen wordt zij 5 jaar), bedankt voor de fruitige spies, we hebben zitten smullen.
In de klas hebben Mees, Feline en Jeannot (J.J) poppenkast gespeeld, wat een plezier hebben we gehad met hun verhaaltje.
In de middag hadden we nog een keer poppenkast, in het speellokaal met alle kleuters tegelijk.......en juf Marian en meester Freek speelden de voorstelling, wat hebben
ben we gelachen en genoten!!!!!

Volgende week beginnen we met een nieuw thema: FEEST!!!!!!! En dat is nou leuk, juf Diane viert haar verjaardag dinsdag bij ons in de klas, we beginnen dus meteen te feesten!!!
En toevallig gaat de kinderboekenweek daar ook over, dit begint op 1 oktober, zie gele brief over de boekenmarkt!! In het kader van de kinderboekenweek zouden wij het leuk vinden als er papa's, mama's, opa's of oma's een keertje komen voorlezen!
Op vrijdag mogen de kinderen een dierenknuffel meenemen, want ook voor de dieren is het weer(4 oktober) wereld dierendag!!!
Voor nu een fijn weekend en tot volgende week,
liefs juf Marloes en juf Anneke.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten