vrijdag 10 oktober 2014

Einde kinderboekenweek!!


Ja vandaag hebben we de kinderboekenweek feestelijk afgesloten met ons lied "waar is het feestje?"
Heel veel kinderen waren verkleed op school, het zag er zeer feestelijk uit.
Ook feestelijk waren al die voorlezers bij ons in de groep, alle kinderen van groep 6 b bedankt, maar ook de oma, papa en mama's die bij ons hebben voorgelezen. En wat hadden Sofie en Sjuul een spannend verhaal zelf geschreven, wauw super. Laat uw kind het maar vertellen, ik ben de hoofdpersoon in het verhaal, en de kleuters gaan mij redden........hoe verzinnen ze het toch! En zelfs meester Eddy kwam voor in het verhaal.
Genoten, genoten en nog eens genoten, heerlijke boeken en verhalen, en wat kunnen de kinderen ook goede vragen stellen naar aanleiding van het verhaal!!!




















Deze week hebben we weer in ons werkboekje gewerkt over FEEST.
Op de kralenplank hebben we taartjes en ballonnen gemaakt, knap hoor!
Met de ingepakte blokken hebben we geleerd wat klein, groot en groter is, maar ook allerelei voorwerpen gezocht die net zo groot zijn.
We tellen ons helemaal suf aan de kastanjes, en kunnen al heel goed de cijfersymbolen herkennen.
We hebben ook geoefend met woorden en zinnen maken, we hebben korte en lange zinnen bedacht met elkaar. En op het digibord konden we zien hoe kort of lang een zin was!
Alle feestvarken knutselwerkjes zijn af en hangen op de ramen, erg leuk!!

Volgende week: Woensdag marge dag.
                           Vrijdag mag er speelgoed mee, mogen de kinderen wederom verkleed, want dan sluiten we ons thema FEEST af!!!! Om 14.50 uur mogen jullie in de klas komen en gaan wij nog voor jullie zingen.
Graag een plastic tasje mee op vrijdag zodat de werkjes mee naar huis kunnen. Zorgt u ervoor dat het kastje van uw kind leeg is, en wie wil dan de kastje even een sopje geven?

Voor nu een fijn weekend en tot volgende week, groetjes juf Marloes en juf Anneke.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten